Uitslag Excelsior - Sparta Rotterdam

Excelsior en Sparta hebben in de Rotterdamse derby met 1-1 gelijk gespeeld. Op Woudestijn kwam de thuisclub op voorsprong, maar Sparta knokte zich in de slotfase nog naar een punt. Voor Excelsior was het dit seizoen het eerste punt dat thuis werd behaald, na tien punten in uitduels.

In de eerste helft was er vooral strijd op het middenveld te zien en konden zowel Excelsior als Sparta nauwelijks gevaarlijk worden. Koolwijk had voor de thuisploeg de beste mogelijkheid, maar kopte over. Voor Sparta zag Duarte zijn inzet gekraakt worden, terwijl op slag van rust Mühren Excelsior-doelman Kortsmit omspeelde. De spits had echter te veel tijd nodig, waardoor Kortsmit alsnog in kon grijpen.

Na de pauze wist Massop namens Excelsior de score te openen nadat Fischer zijn inzet van richting veranderde. Vanaf de aftrap kreeg Sparta direct de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Mühren schoot net naast. Sparta knokte voor het punt en kreeg de beloning dankzij een rake vrije trap van Goodwin.

Excelsior

1 - 1

Sparta Rotterdam

55' Massop   86' Goodwin

Gele kaart: Koolwijk, Mattheij, Vermeulen, De Wijs (Excelsior), Dougall, Floranus (Sparta Rotterdam)

Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 4.400
Arbiter: Mulder