Geen titel Gasly in Super Formula na schrappen race

Pierre Gasly is voor niets naar Japan afgereisd om te strijden om de titel in de Super Formula. De Fransman had dit weekend in de Formule 1 de Grand Prix van de Verenigde Staten kunnen rijden, maar wilde in Japan een kampioenschap winnen. Een tyfoon zorgde er echter voor dat de wedstrijd op Suzuka afgelast werd.

Hevige regenval zorgde er gisteren al voor dat trainingen uitgesteld werden en vandaag werd de kwalificatie na Q1 afgeblazen. Omdat voor morgen nog slechter weer verwacht wordt heeft organisator JRP besloten de beide races voor zondag af te gelasten en niet op een later tijdstip in te halen.

Dit betekent dat de stand na de race in Sugo de eindstand is, behalve dan dat Andre Lotterer en Jann Mardenborough nog punten hebben gekregen voor de polepositions voor de inmiddels afgelaste races. Het betekent dat de titel is gegaan naar de Japanner Hiroaki Ishiura met 33,5 punten. Hiermee had de Toyota-coureur een half puntje meer dan Gasly die met een Honda-motor reed. Felix Rosenqvist eindigde met 28,5 punten op plek drie.