Van Aert wint in Boom; Valpartij voor Van der Poel

De Belgische veldrijder Wout van Aert heeft zaterdag in Boom de derde wedstrijd van de Superprestige gewonnen. De Belg Laurens Sweeck werd tweede. Op de derde plaatst eindigde Lars van der Haar. Door een valpartij en problemen met de ketting kon Mathieu van der Poel niet meestrijden voor het podium.

Na de start reden Van der Poel, Van Aert en Kevin Pauwels weg. Kort daarachter onder andere eerstejaars prof Joris Nieuwenhuis. In de derde ronde was er een hergroepering en ontstond er een grote groep met Van Aert, Van der Poel, Pauwels, Sweeck, Quinten Hermans, Jens Adams, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en de Tsjech Michael Boros.

In dezelfde ronde nam Van der Poel een bocht te nauw en reed met zijn schouder tegen een paal. De renner van Beobank-Corendon kwam ten val en het duurde even voor hij weer op de fiets zat. Hij leek last te hebben van pols en ribben. Met een achterstand van bijna vijftig seconden werd hij gedwongen tot een inhaalrace.

Ondertussen had Van Aert een versnelling geplaatst en kwam solo aan kop te liggen. Met nog zes ronden te gaan had de wereldkampioen een voorsprong van dertien seconden op Sweeck. Adams volgde op ruim twintig seconden en met een kleine tien seconden daarachter Hermans en Van der Haar. Van der Poel was inmiddels opgeschoven naar de zesde plaats.

Met een ronde te gaan leek Van der Poel weer aan te gaan sluiten bij Hermans en Van der Haar maar problemen met de ketting zaten hem dwars.

Van Aert reed onbedreigd naar de overwinning. Voor de Belg was dit de tweede zege op een rij, afgelopen donderdag won hij namelijk ook al de veldrit in Ardooie.

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Maud Kaptheijns, voor de Belgische Sanne Cant. De derde plaats was voor Annemarie Worst.

Uitslag mannen
1. Wout van Aert (BEL)
2. Laurens Sweeck (BEL)
3. Lars van der Haar (NED)
4. Mathieu van der Poel (NED)
5. Jens Adams (BEL)
6. Quinten Hermans (BEL)
7. Toon Aerts (BEL)
8. Kevin Pauwels (BEL)
9. Tim Merlier (BEL)
10. Michael Boros (CZE)

Uitslag vrouwen
1. Maud Kaptheijns (NED)
2. Sanne Cant (BEL)
3. Annemarie Worst (NED)
4. Ellen van Loy (BEL)
5. Alice Marie Arzuffi (ITA)
6. Jolien Verschueren (BEL)
7. Kim van de Steene (BEL)
8. Denise Beitsma (NED)
9. Nikola Noskova (CZE)
10. Fleur Nagengast (NED)