IJshockeyer Ovechkin breekt overtimerecord

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL heeft Alex Ovechkin een record gebroken. De Rus was weer eens van groot belang voor de Washington Capitals, dit keer in het uitduel met de Detroit Red Wings.

In de Little Caesars Arena schoot Darren Helm de Red Wings op voorsprong, maar Andre Burakovsky deed in de tweede periode al snel wat terug. Jay Beagle zette de Capitals vroeg in de derde periode op voorsprong, maar vervolgens nam de Slowaak Tomas Tatar het spel even over. Hij schoot de 2-2 binnen en tekende vervolgens ook voor de 3-2 uit de powerplay, waarna TJ Oshie een minuut voor tijd toch de gelijkmaker scoorde.

De wedstrijd ging zo naar overtime en daarin was het Ovechkin die na een kleine twee minuten, op aangeven van Nicklas Bäckstrom, de winnende 4-3 maakte. Voor de Rus was het zijn twintigste overtimegoal en dat is een nieuw NHL-record: hij deelde het tot vrijdag met de Tsjechische legende Jaromir Jagr.