Hischier (18) maakt indruk in NHL, Islanders winnen derby New York

De New Jersey Devils hebben alweer hun zesde overwinning in de NHL binnen. Voor hun zevende wedstrijd togen de Devils naar het Canadian Tire Centre in Ottawa, waar ze het opnamen tegen de Senators, goed voor drie zeges in zes wedstrijden.

Bij de Devils zijn de ogen dit seizoen voor een flink deel gericht op Nico Hischier. De pas 18-jarige Zwitser werd in de zomer als allereerste gekozen tijdens de Draft, de eerste Zwitser ooit die dat voor elkaar kreeg en vaak een voorbode voor een grote carrière. 

Hischier begon het seizoen ook prima met de nodige assists, maar tegen de Senators legde de van de Halifax Mooseheads overgekomen tiener ook zijn eerste NHL-goal in het doel. Kyle Turris maakte de gelijkmaker, maar nog geen vijf minuten na het begin van de wedstrijd was het weer Hischier die scoorde: 1-2.

In de tweede periode zette Derick Brassard de 2-2 op de borden, na wat matig verdedigen van uitgerekend Hischier. Alexandre Burrows zette de Senators via de powerplay kort daarna op voorsprong: 3-2, snel gevolgd door de 4-2 van Tom Pyatt.

De Devils weigerden op te geven en in de derde periode scoorde Kyle Palmieri, die vervolgens de assist gaf waaruit Marcus Johansson de gelijkmaker liet optekenen. Voorbereidend werk van Taylor Hall en Hischier stelde John Moore vervolgens in staat om in overtime de Devils naar de 4-5 winst te schieten.

In Columbus speelden de Blue Jackets tegen de Tampa Bay Lightning. Nikita Kucherov scoorde in alle Lightning's zeven wedstrijden tot dusverre, maar de streak van de jonge Rus kwam in Columbus ten einde: hij scoorde niet, maar zijn 19-jarige landgenoot Mikhail Sergyachov hielp de Lightning met zijn eerste twee NHL-goals op weg naar de 0-2 zege.

In Madison Square Garden stonden de twee New Yorkse ploegen tegenover elkaar: de Islanders en de Rangers. De Islanders kwamen op een 1-3 voorsprong, onder meer door de eerste NHL-goal van Mathew Barzal, maar in de derde periode sloegen de Rangers terug. Het was echter niet genoeg, want Islanders-goalie Jaroslav Halak sleepte de winst in de shootouts binnen.

Uitslagen NHL donderdag
Boston Bruins - Vancouver Canucks 6-3
Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning 0-2
New York Rangers - New York Islanders 3-4 SO
Philadelphia Flyers - Nashville Predators 0-1
Ottawa Senators - New Jersey Devils 4-5 OT
Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 1-2 OT
Calgary Flames - Carolina Hurricanes 1-2
Colorado Avalanche - St Louis Blues 3-4
Arizona Coyotes - Dallas Stars 4-5

Senators - Devils (Bron: YouTube)