Cubs winnen game vier in NLCS, Gregorius belangrijk voor Yankees

In de National League Championship Series hebben de Chicago Cubs de vierde wedstrijd met 3-2 gewonnen van de Los Angeles Dodgers gewonnen. Door de winst bracht de Cubs de achterstand terug tot 3-1 in de best-of-seven serie.

In de tweede inning zou eerst Willson Contreras een bal in de tribunes daarbij. In dezelfde inning zou ook infielder Javier Báez een homerun slaan voor de Cubs. In de derde inning deed Cody Bellinger wat terug voor de Dodgers. De outfielder zou ook een homerun slaan, waardoor de stand 2-1 werd voor de Cubs.

Nadat Alex Wood, startende werper van de LA Dodgers, de derde en de vierde inning goed was doorgekomen moest hij in inning vijf weer een homerun incasseren. Weer was het infielder Báez die een bal in de tribunes wist te slaan. De vijfde inning was ook het eindstation voor Wood, die daarna werd vervangen.

Jake Arrieta, de startende werper van de Cubs, leverde wel goed werk af. De werper zou het 6,2 ininngs volhouden voordat hij werd vervangen door Brian Duensing. De werper zou de zevende inning afmaken, waarna Wade Davis het moest afmaken. De closer van de Cubs kreeg in de achtste inning een homerun tegen van Justin Turner. Verder kwam hij niet in de problemen en in inning maakte hij het af via een dubbelspel.

In de American League Championship Series kwamen de Yankees op een 3-2 voorsprong in de best-of-seven serie.. Het team van de Nederlander Didi Gregorius won de thuiswedstrijd met 5-0 van de Houston Astros.

In de tweede inning zouden de Yankees al op voorsprong komen dankzij een honkslag van Greg Bird waarop Starlin Castro wist te scoren. Net zoals in de vorige wedstrijd was het trio Aaron Judge, Gary Sanchez en de Nederlander Gregorius weer belangrijk voor de ploeg. In de derde inning zou Judge een punt binnen slaan voor de thuisploeg. in inning vijf zouden ook Sanchez en Gregorius een punt binnen slaan, waardoor de thuisploeg op een 4-0 voorsprong kwam. Sanchez wist in inning zeven ook nog een homerun slaan.

Naast het aanvallende trio had ook Masahiro Tanaka een belangrijk aandeel in de zege van de Yankees. De Japanse werper wist in zeven innings de Houston Astros van scoren af te houden en kreeg maar drie honkslagen tegen. In de laatste twee innings kwamen de Astros niet tot scoren tegen de reliever Tommy Kahnle.