Chelsea en Roma delen punten in spektakelstuk, Atletico speelt gelijk in Azerbeidzjan

Chelsea heeft aan een enerverend duel met AS Roma in groep C van de Champions League één punt overgehouden. De formatie van Antonio Conte richtte zich vooral op het tegenhouden van de bezoekers, maar de Italiaanse topclub wist net als the Blues drie keer tot scoren te komen: 3-3. Eerder op de avond bleef Atlético Madrid tegen FK Qarabag steken op een doelpuntloos gelijkspel, waardoor Chelsea er in de groep het beste voorstaat om de volgende ronde van de Champions League te bereiken.

Chelsea - AS Roma
David Luiz zorgde na tien minuten voor de 1-0 na slecht verdedigen van Juan Jesus: de verdediger kraakte halfslachtig een poging van zijn landgenoot van Chelsea, waarna de verdediger van the Blues bij poging twee wel trefzeker was met een heerlijk afstandsschot. Daarna beperkten the Blues zich vooral tot counteren en was de thuisploeg vaak gevaarlijker dan de Italianen. Waar Radja Nainggolan en Diego Perotti Thibaut Courtois niet konden passeren, was het Eden Hazard die aan de andere kant van het veld na een counter de 2-0 binnenschoot.

Chelsea leek met een comfortabele voorsprong de rust in te gaan, maar Aleksandar Kolarov dacht daar anders over, stoomde vanaf de linkerkant op en via Andreas Christensen belandde het schot van de Serviër achter Courtois. In het tweede bedrijf verrichtte Courtois wederom enkele goede reddingen, maar de Belg kon niet voorkomen dat Edin Dzeko op formidabele wijze de 2-2 tegen de touwen werkte. De Bosnische spits tekende even later ook voor de 2-3 door krachtig binnen te koppen, maar Hazard deed even later ook met het hoofd van zich spreken en bracht de thuisploeg langszij. In de hectische slotfase kwamen beide teams ondanks goede mogelijkheden niet meer tot scoren.

FK Qarabaq - Atletico Madrid
Qarabag en Atlético stonden voor het eerst tegenover elkaar en de laatste keer dat een Azerbeidzjaans team het opnam tegen een Spaanse ploeg, was in het seizoen 2015/16. Toen won Athletic de Bilbao over twee wedstrijden met 2-0 van Qarabag in de Europa League. Atlético wist dat er woensdag gewonnen moest worden, want met één punt uit twee speelronden kende men zijn slechtste start in de Champions League sinds 2009/10, toen men ook op twee punten stond na twee wedstrijden. Het ging echter niet van een leien dakje tegen Qarabag en in het eerste kwart van het duel kwam het meeste gevaar zelfs van de thuisploeg.

In het tweede kwart van het treffen kwam Atlético dichter bij het vijandelijke doel: Kévin Gameiro leek door te kunnen op de keeper, maar speelde de bal te ver voor zich uit en Yannick Carrasco schoot even later tegen de schouder van Ibrahim Sehic aan. In het vervolg kreeg Atléti nog twee goede mogelijkheden: Sehic redde op een kopbal van Saúl Níguez en de sluitpost had ook een antwoord op een poging van Antoine Griezmann, waardoor beide partijen de thee opzochten met een doelpuntloos gelijkspel.

In de tweede helft leek Atlético snel op 0-1 te komen toen Griezmann raak volleerde, maar de Fransman werd teruggefloten vanwege buitenspel. Hierna was de beste Madrileense kans voor Fernando Torres, maar hij werd te veel gehinderd en kopte daardoor over. Aan de andere kant deelde Qarabag nog een paar speldenprikken uit en schreeuwde men ook nog een keer om een strafschop, maar het bleef bij 0-0. De gastheer moest het laatste kwartier overigens doorbrengen met tien man, want Dino Ndlovu kreeg een tweede gele kaart vanwege een schwalbe.