Ghana ondanks fenomenale misser naar kwartfinales WK onder 17

Op het wereldkampioenschap voetbal voor spelers tot 17 jaar, gespeeld in India, heeft Ghana zich geplaatst voor de kwartfinales. De wereldkampioenen van 1991 en 1995 spelen na tien jaar weer eens op het WK en dat gaat vooralsnog prima.

In Navi Mumbai stond Ghana in een Afrikaans onderonsje tegenover de debutanten van Niger, dat in Afrika wereldkampioen Nigeria uitgeschakeld had. Tegen Ghana kwam Niger er totaal niet aan te pas en een al te boeiende wedstrijd was het dan ook niet. Het hoogtepunt werd gevormd door een penalty in de extra tijd van de eerste helft, prima binnengeschoten door de Ghanese aanvoerder Eric Ayiah, duidelijk de beste speler op het veld.

De tweede helft was al niet veel beter, en het was aan een aantal fraaie reddingen van Niger's keeper Khaled Lawali te danken dat het nog bij 1-0 bleef. Na dik een uur schoot Edmund Arko-Mensah richting doel, waar Gideon Mensah de bal voor het intikken had. De verdediger liet echter zien waarom hij geen aanvaller is en kreeg het voor elkaar om de bal op grandioze wijze over het doel te schieten.

Zeven minuten voor tijd kreeg Ghana weer een penalty en weer kwam dat door een overtreding van Farouk Idrissa, net als in de eerste helft. Lawali hield de penalty van Ayiah dit keer wel tegen, maar vlak voor het einde van de wedstrijd ramde Richard Danso de bal op fraaie wijze toch nog binnen: 2-0.

Brazilië rekende in de laatste achtste finale af met Honduras. São Paulo's spits Brenner liet twee goals optekenen, Marcos Antonio was vlak voor rust ook nog trefzeker.