Belg krijgt half uur na wissel rood in Youth League, Rus scoort vijf keer

Er stonden woensdag weer flink wat wedstrijden op het programma in de Youth League, de tegenhanger van de Champions League, maar dan - zoals de naam al enigszins suggereert - voor de jeugd, spelers tot 19 jaar om precies te zijn. Twee van die wedstrijden leverden wat opmerkelijke zaken op.

We beginnen in Seixal in Portugal, waar het jeugdteam van Benfica in de groepsfase speelde tegen de leeftijdsgenoten van Manchester United. Nuno Santos en José Gomes brachten Benfica op 2-0, maar United gaf niet op. Trainer Nicky Butt was geen fan van de Spaanse scheidsrechter, liet dat iets te duidelijk merken en werd naar de tribunes gestuurd.

Joshua Bohui mocht namens United na ruim een uur een penalty nemen en zorgde voor de 2-1, waarna hij in een flink verhitte blessuretijd de 2-2 op liet tekenen. In de slotminuten kregen twee spelers van Benfica en twee van United een gele kaart en vooral voor die van United was dat opmerkelijk: Max Dunne en Indy Boonen zaten immers beiden op de bank.

Dunne kwam helemaal niet aan spelen toe, Boonen was na een uur gewisseld voor de Nederlander Millen Baars. De Belg bemoeide zich echter met een opstootje en kreeg geel in de 90e minuut, maar daar bleef het niet bij: vijf minuten later was hij ook nog eens zo handig om verhaal te halen bij de scheidsrechter, die hem nog eens geel en dus rood gaf. Het bleef verder overigens wel bij 2-2.

In Krasnodar stond het jeugdteam van Kuban in de knock-outronde van de Youth League - die uiteindelijk acht clubs oplevert voor teams uit de groepsfase - tegenover dat van FC Kairat uit Kazakhstan. De heenwedstrijd eindigde in 2-2, maar Kuban haalde in eigen huis hard uit met liefst 9-0. Grote man was toptalent Ivan Ignatyev, de jonge Rus tekende voor vijf goals, in de 15e, 20e, 51e, 57e en 76e minuut.