Van der Poel ook in Zonhoven oppermachtig

Mathieu van der Poel heeft ook de tweede wedstrijd in de Superprestige gewonnen. Hij bleef in Zonhoven de Belg Wout van Aert en zijn landgenoot Lars van der Haar ruim voor.

Bij de start leek de Nederlands kampioen even een mindere dag te hebben. Van Aert nam meteen het initiatief en Van der Poel keek al snel tegen een kleine achterstand aan. Lang duurde het echter niet. Toen hij even aanzette dichtte hij het gat om er vervolgens alleen vandoor te gaan. Van Aert kon niet antwoorden en keek al snel tegen achterstand van 20 seconden aan.

In de rest van de wedstrijd moest Van Aert het duel aangaan met Van der Haar in de strijd om de tweede plaats. Pas in de laatste ronde kon Van Aert het verschil maken en naar plek twee rijden. De zege van Van der Poel kwam echter geen moment meer in gevaar. Van der Haar werd tweede, David van der Poel maakte het Nederlandse feestje compleet door vierde te worden.

Daarmee kreeg het tot nu zeer succesvolle seizoen van Van der Poel een vervolg. Hij betekende zijn achtste zege in negen wedstrijden, alleen de wereldbekerwedstrijd in Valkenburg won hij niet. Daar ging de zege naar Van der Haar.