Vader en zoon zwaar gewond door alcomobilist

Vrijdagavond is een 47-jarige man uit Roosendaal aangehouden op de Langevieleweg in Middelburg nadat hij met zijn auto twee fietsers heeft geschept. Een 41-jarige man en zijn 6-jarige zoontje raakten daarbij zwaar gewond. Het ongeluk gebeurde rond 19.15 uur. Getuigen verklaarden aan agenten dat de man met zeer hoge snelheid door de straat reed. 

Na de aanrijding vlogen de man en zijn zoontje door de lucht en kwamen zwaar gewond op de straat terecht. Diverse omstanders hebben direct eerste hulp verleend in afwachting van de hulpverlening. Het kind is met de traumaheli naar het Leids Medisch Centrum gebracht en zijn vader naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Onbekend is hoe zij er op dit moment aan toe zijn.

Onder invloed
De bestuurder van de auto, die ongedeerd is gebleven, bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. Op het bureau werd bij hem een ademanalyse afgenomen. Daaruit bleek dat hij meer dan twee maal de toegestane limiet heeft overschreden (490 ug/l). Hij werd voor verhoor naar het politiecellencomplex Torentijd overgebracht en in verzekering gesteld.  Zijn rijbewijs is ingevorderd.