Fortuna Sittard en N.E.C. pakken drie punten in Jupiler League

In de Jupiler League blijven Fortuna Sittard en N.E.C. Nijmegen het prima doen. Beide clubs boekten zaterdagavond een zege en ze kwamen zo op één en twee punten van koploper Jong Ajax, dat wel nog een wedstrijd te gaan heeft.

In een Limburgse derby ging Fortuna op bezoek bij MVV in Maastricht. Jonathan Okita zorgde na elf minuten voor de 1-0, maar Lisandro Semedo tekende twee minuten later al voor de gelijkmaker. De Portugees maakte zijn rijtje wel compleet: na zijn goal gaf hij kort na rust de assist op André Vidigal, die met 1-2 de eindstand bepaalde, terwijl Semedo in blessuretijd met zijn tweede gele kaart weg werd gestuurd.

Sven Braken en Mohamed Rayhi bezorgden N.E.C. in eigen huis de 2-0 zege op RKC Waalwijk, FC Emmen bleef door een 3-1 zege op Jong PSV ook nog in de buurt van de koplopers.