Steep maakt zich klaar voor Olympische Winterspelen

Steep Road to the Olympics, de officiële game van de Olympische Winterspelen PyeongChang 2018, integreert een variëteit aan atleten van over de hele wereld in één verhaalmodus. Het is een uitbreiding voor de open wereld sportgame Steep die sinds december 2016 verkrijgbaar is.

In de verhaalmodus van Steep Road to the Olympics kruipen spelers in de huid van een jonge atleet die traint om als allereerste Olympisch goud te winnen in drie verschillende freestyle disciplines, namelijk big air, halfpipe en slopestyle. De wedstrijden vinden plaats in de unieke Zuid-Koreaanse bergen, waar de Olympische Winterspelen PyeongChang 2018 zich komende februari afspelen. Daarnaast krijgen spelers toegang tot de Japanse bergen.

Voordat spelers aan een nieuwe uitdaging beginnen, krijgen zij handige tips en inzichten van atleten over de verschillende Olympische evenementen, pistes en wedstrijden van Steep Road of the Olympics. Dit zijn Lindsey Vonn, Kevin Rolland, Sage Kotsenburg, Ayumu Hirano, Alexis Pinturault, Tessa Worley, Scotty James, Gus Kenworthy, Julia Marino en Bode Miller. Zij hebben allemaal een boodschap voor de speler, die ze via videoberichten mededelen.

Het uitbreidingspakket bevat nieuwe evenementen voor zowel alpineskiën, snowboarden en freestyle skiën. Onder andere de reuzenslalom, slalom, super G, half-pipe, ski-halfpipe, skicross, snowboardcross en ski slopestyle worden hiermee toegevoegd aan de game.

Steep Road to the Olympics is vanaf 5 december 2017 verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Het maakt gebruik van verbeterde functies op PlayStation 4 Pro en Xbox One X. Er is ook een Steep Winter Games Edition, die zowel Steep als Steep Road to the Olympics bevat, en er is een Steep Winter Games Gold Edition, die naast de twee games ook de Year 1 Season Pass bevat.