Bulthuis in Azerbeidzjan: "Een ervaring rijker, en wat centen"

Dave Bulthuis speelt tegenwoordig in Azerbeidzjan voor Qäbälä FK, maar de oud-speler van FC Utrecht hoopt binnenkort een andere club te vinden. Bulthuis heeft een contract tot medio 2020, maar hij liet daarin wel de clausule opnemen dat hij na dit seizoen eventueel transfervrij zou kunnen vertrekken. Qäbälä nam de 27-jarige verdediger afgelopen zomer over van 1. FC Nürnberg.

"Azerbeidzjan is een bijzonder avontuur. Ik ben een ervaring rijker, en wat centen ja, haha. Ik had hier alleen later in mijn carrière moeten tekenen, niet al op mijn 27ste”, legt hij uit in gesprek met ELF Voetbal. Bulthuis hoopt dan ook dat er in de aankomende transferperiode een club langskomt die op zoek is naar een Nederlandse verdediger.

Voor zijn periode in Neurenberg maakte de linksback deel uit van de jeugdopleiding van FC Utrecht, waar hij ook vier jaar in de hoofdmacht speelde. Bulthuis denkt nog steeds met veel plezier terug aan die tijd: "We hadden een ploeg met topspelers: Kevin Strootman, Dries Mertens en Ricky van Wolfswinkel. Mooi om te zien dat zij het nu goed doen. Ik heb niet het talent van jongens als Strootman, Mertens en Van Wolfswinkel, mede daarom koos ik ook voor deze financieel aantrekkelijke uitdaging", geeft hij eerlijk toe.