2 arrestaties na branden in Epe

De politie heeft afgelopen nacht in Epe twee mannen aangehouden op verdenking van brandstichting. Dat gebeurde rond kwart voor vijf, een uur nadat een chalet aan de Tongerenseweg in vlammen opging. De brandweer rukte uit naar de brand in een leegstaand chalet op een camping. Het vuur was vrij snel onder controle, er raakte niemand gewond.

De politie was de hele nacht al actief in Epe, omdat er de afgelopen dagen al zes branden zijn geweest in het dorp. Verschillende schuren gingen in vlammen op. In de nacht van maandag op dinsdag werd er brand gesticht in een carport, de brand sloeg over naar woningen.

Vanwege de branden heeft de politie de afgelopen dagen veel onderzoek gedaan. Ook is in de nachten veel gesurveilleerd in het dorp. Deze inspanningen hebben ertoe geleid dat afgelopen nacht twee mannen zijn aangehouden. Het gaat om een man van 18 jaar zonder vaste woonplaats en een 34-jarige man uit Epe. Ze zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij brandstichting aan de Tongerenseweg.

Het rechercheonderzoek gaat nu verder om vast te stellen of de branden in Epe allemaal aangestoken zijn, en om te achterhalen of de twee verdachten hierbij betrokken kunnen zijn geweest. Op dit moment geeft de politie geen verdere details over de verdachte, of over de manier waarop de verdachten in beeld zijn gekomen.

2 arrestaties na branden in Epe (Foto: Politie.nl)
2 arrestaties na branden in Epe (Foto: Politie.nl)