Poetin krijgt puppy

De hondenliefhebber en president van Rusland Vladimir Poetin heeft voor zijn verjaardag een bijzonder herdershondje gekregen. Woensdag kreeg hij van zijn Turkmeense collega Berdimoechamedov een puppy van het oude ras alabai. Dit is een Turkmeense variant van de Centraal-Aziatische herdershond.

Berdimoechamedov nam het hondje zelf mee op bezoek bij Poetin in Sotsji. Poetin is er erg blij mee en noemde het dier Verni, wat trouw in het Russisch is. Poetin is 7 oktober 65 jaar geworden.

De Turkmeense leider is onder meer op bezoek bij Poetin om zijn aardgas te slijten. Rusland stopte vorig jaar met de invoer van Turkmeens gas als gevolg van een conflict over de prijs. Turkmenistan is een relatief geïsoleerde dictatuur waar de voormalige tandarts Berdimoechamedov heerst over ruim 5,6 miljoen mensen en de op drie na grootste aardgasreserves ter wereld.

De alabai behoort tot het vereerde nationale erfgoed van Turkmenistan, net als bepaalde tapijten, een racepaardensoort en de meloen waar ook een nationale dag, de Meloendag, aan gewijd is.

Poetin krijgt puppy
Poetin krijgt puppy (Foto: ANP)