Red Sox uitgeschakeld, vijfde duel voor Yankees

Boston Red Sox is uitgeschakeld in de American League Division Series. De ploeg van Xander Bogaerts verloor in het vierde duel van de serie met 4-5 van de Houston Astros, waardoor de stand 3-1 werd in het voordeel van de Astros in de best-of-5-serie.

In de eerste inning was het al meteen raak voor Houston. Rick Porcello, de startende werper van de Boston Red Sox kwam meteen in de problemen in de eerste inning. De winnaar van de AL Cy Young Award 2016 (beste werper van de American League) moest meteen een tweehonkslag en vrije loop toestaan, waarna José Altuve aan slag kwam. De tweede honkman sloeg weliswaar in het dubbelspel, maar George Springer kon scoren vanaf het derde honk.

In de gelijkmakende slagbeurt zouden de Red Sox meteen terugkomen. Bogaerts had aanvallend dit postseason nog niet echt geen bijdrage geleverd, maar bracht de Nederlander al snel verandering in. Via een homerun kwam zijn ploeg langszij. Lang duurde de gelijke stand niet want ook in de tweede inning kwam de werper van Boston in de problemen. Springer zou een honkslag slaan waarop Evan Gattis wist te scoren. Na de derde inning werd Porcello vervangen door Chris Sale.

Het was wachten tot de vijfde inning voordat de Red Sox iets terug deden. Bij Houston was werper Morton ondertussen vervangen door Justin Verlander, maar die keuze was niet gelukkig. Verlander kreeg meteen een 2-run homerun tegen van Andrew Benintendi, waardoor de fans hoop kregen op een vijfde game.

Tot de achtste inning bleef die hoop ook bestaan. Chris Sale gooide vier sterke innings, maar in de achtste inning ging het fout. Alex Bregman zou eerst een homerun slaan, waarna Sale werd vervangen door Craig Kimbrel. Ook de closer van de Red Sox kon de aanval van Houston niet stoppen. Josh Reddick zou een honkslag slaan waarop pinch runner Cameron Maybin vanaf het tweede honk liet scoren.

Ook in de negende inning kwam Houston op het scorebord. Met Marwin Gonzalez op het tweede honk sloeg Beltrán een tweehonkslag en zo was de stand 5-3. Rafael Devers gaf Boston nog wat hoop met inside-the-park homerun, maar verder kwam de ploeg niet.

Houston speelt in de finale van de American League Division Series tegen New York Yankees of de Cleveland Indians. In game vier was de ploeg uit New York met 7-3 te sterk voor Cleveland, die de eerste twee games hadden gewonnen. De stand is nu 2-2 in de best-of-5-serie.

Pitcher Luis Severino, die vorige week faalde in de Wild Card-wedstrijd tegen Minnesota Twins, was dit keerbelangrijk voor de Yankees. De 23-jarige Dominicaan kreeg in zeven innings vier hits tegen en drie runs.

Op het moment dat Severino van de heuvel werd gehaald stond de eindstand al op het scorebord. De thuisploeg maakte mede door een tweehonkslag van Aaron Judge vier runs in de tweede inning. Gary Sanchez tekende in de zesde inning voor een homerun en zette daarmee de stand op 7-3.

Didi Gregorius, de Nederlander bij New York Yankees, kon geen honkslag noteren, maar wist wel op de honken te komen, dankzij drie vrije lopen.