Mercedes-junior Russell pakt GP3-kampioenschap

Mercedes-junior George Russell heeft in het Spaanse Jerez zijn GP3-kampioenschap veiliggesteld. De Brit finishte in de tweede race van het weekend als vijfde, waarmee hij precies de benodigde punten ten opzichte van de als zevende gefinishte Jack Aitken pakte. Met vijftig punten voorsprong in het kampioenschap en nog 48 punten te verdelen is zijn voorsprong nu onoverbrugbaar. Het is de derde maal op rij dat zijn team - ART - de coureurstitel pakt, nadat Esteban Ocon en Charles Leclerc hetzelfde deden.

Russell deed al meteen na de start wat hij moest doen: Aitken inrekenen. Toen Aitken vervolgens van de baan raakte en nog een plek af moest staan aan Fukuzumi, zag het er goed uit voor de Brit. Naarmate de finishvlag naderde, raakten Red Bull-junioren Niko Kari en Dan Ticktum elkaar na een agressieve verdedigende move van Kari, waardoor Ticktum spinde en vast kwam te zitten in het grind.

Na de herstart kwam Russell nog onder druk te staan van Fukuzumi, maar hij wist zijn vijfde plaats te verdedigen en stelde zo de titel veilig. De van pole gestarte Alessio Lorandi pakte onbedreigd de overwinning, voor Dorian Boccolacci en Kari, die voor zijn aanvaring met Ticktum na de race een tijdstraf van 10 seconden kreeg en zo als laatste geklasseerd werd.