Basketballers Donar starten DBL met zeperd tegen Leiden

De basketballers van Donar zijn niet best begonnen aan de Dutch Basketball League. De regerend landskampioen ging met 75-63 onderuit tegen ZZ Leiden.

Helemaal onverklaarbaar is de nederlaag allerminst. Donar speelde in de afgelopen weken een slopende campagne om de Champions League te bereiken, wat net niet lukte. In Leiden hielden ze het een kwart vol, waarna Leiden er in het tweede kwart overheen walste voor een 41-23 ruststand. Donar verkleinde het gat nog wel tot twaalf punten, maar kwam niet meer in de buurt van de zege.

Apollo Amsterdam begon het seizoen met een nipte overwinning op bezoek bij Forward Lease Rotterdam. De Amsterdammers leken de wedstrijd kort voor tijd beslist te hebben, maar Rotterdam kwam terug. Toch was het de Syriër Michael Madanly die Amsterdam in de slotseconden nog de overwinning bezorgde: 80-82.