Duitsers op z'n Duits naar winst op WK onder 17

Op de tweede dag van het wereldkampioenschap voetbal voor spelers tot en met 17 jaar in India heeft Duitsland een bijzonder nipte zege geboekt. In groep C nam de ploeg het op tegen Costa Rica en Jann-Fiete Arp zorgde na twintig minuten voor de voorsprong. Costa Rica sloeg na een uur echter terug via Andres Gomez, maar in de absolute slotfase, hoe kan het ook anders, wonnen de Duitsers alsnog: Noah Awuku tikte de 2-1 binnen. Iran won ondertussen met 3-1 van Guinee.

Groep D begon met wat op papier een mooie kraker was. Europees kampioen Spanje, na 2009 weer terug op het WK, nam het op tegen Brazilië, zoals bijna altijd de regerend Zuid-Amerikaans kampioen. Een eigen goal van Wesley bracht Spanje al na vijf minuten op voorsprong, maar Lincoln zorgde twintig minuten later voor de gelijkmaker. Op slag van rust besliste Paulinho de wedstrijd in Braziliaans voordeel: 2-1. Noord-Korea opende het toernooi tegen debutant Niger, wat dankzij Salim Abdourahmane zowaar een mooie 0-1 zege boekte.

Duitsland wint op z'n Duits (Bron: YouTube)