Dartsvrouwen veroveren wereldtitel

De Nederlandse dartsvrouwen hebben in het Japanse Kobe de wereldtitel Darts veroverd. In de finale werd Zweden met 9-6 geklopt.

Het betreft hier de de World Cup van de WDF (World Darts Federation). Dit toernooi staat te boek als het officiële wereldkampioenschap darts, naast de officieuze WK's van de PDC en de BDO. Voor Nederland scoorde Anca Zijlstra het beslissende punt. De rest van het team bestond uit Vanessa Zuidema, Aileen de Graaf en Sharon Prins. Nederland won dit toernooi één keer eerder, namelijk in 2001. Destijds bestonden teams nog uit twee personen en bezorgden Francis Hoenselaar en Mieke de Boer Nederland de titel.

Bij de mannen was er brons voor Willem Mandigers. De titel ging daar, bij het ontbreken van darters uit Engeland en Schotland, naar de Canadees Jeff Smith. Bij de jeugd was Justin van Tergouw met vier titels zeer succesvol. Hij won het individuele toernooi, het koppeltoernooi met Wessel Nijman, het gemengde toernooi met Layla Brussel en de algemene titel met het Nederlands jeugdteam.