Golfer Schmuhl ondanks hole-in-one uitgeschakeld, Hadley imponeert

Op het eerste toernooi van het nieuwe seizoen op de PGA Tour, de Safeway Open in het Californische Napa, is gelijk de eerste hole-in-one gevallen. Jason Schmuhl sloeg de bal op de vijftiende hole in één keer binnen, maar kwam niet in de buurt van de cut en haalde het weekeinde dus niet.

Chesson Hadley maakte veruit de meeste indruk op de tweede dag. De 30-jarige Amerikaan sloeg één bogey, maar liet maar liefst tien birdies noteren en voegde daar zelfs nog een eagle aan toe, goed voor een ronde in 61 slagen, elf onder par, een nieuw baanrecord. 

Tyler Duncan was na de openingsdag één van de drie leiders en nam die leiding op dag twee zelf in handen. Hij kende een moeilijke tweede, derde en vierde hole met drie bogeys op rij, maar door af te sluiten met twee birdies en een eagle kwam hij uit op -6 voor de dag, -13 in totaal.

Met dertien slagen onder par leidt Duncan voor Brendan Steele, die na dag één eveneens aan de leiding ging. Steele ging rond in -5 en staat in totaal op -12, één slag voor Hadley.