Jong Ajax wint en blijft aan kop na vroege goal Siem de Jong

De beloften van Ajax gaan ook na speelronde acht aan kop in de Jupiler League. Het team van Michael Reiziger boekte een 2-1 zege op Jong FC Utrecht.

Siem de Jong opende al na 91 seconden de score en hij heeft nu gescoord voor zowel het eerste als het tweede van Ajax én PSV. De middenvelder volleerde bij de tweede paal raak na een voorzet van Dani de Wit. Ajax kon niet lang genieten van die voorsprong, want Sylla Sow hamerde via de lat de gelijkmaker binnen.

In het vervolg van de eerste helft kregen onder anderen Maarten Peijnenburg en De Jong nog kansen, maar hun kopballen vonden geen doel. Na rust stapelde Ajax de kansen op elkaar, maar de bal wilde er maar niet in. Tot de 57e minuut, want toen bleek een van richting veranderde poging van Mateo Cassierra doelman Thijmen Nijhuis te machtig. De Colombiaan maakte zijn zevende van het seizoen in de Jupiler League. In het laatste half uur werd er een lager tempo gehanteerd en er werd ook niet meer gescoord.

Jong Ajax heeft aan kop van de Jupiler League nu vier punten voorsprong op Fortuna Sittard, dat thuis van NEC verloor (1-2). Jong PSV ging voor eigen publiek met dezelfde cijfers onderuit tegen de beloften van AZ.