Politie zoekt vermiste Duitse, vindt stoffelijk overschot

De politie in Zeeland is vrijdag een zoekactie met boten en honden begonnen naar een vermiste vijftigjarige vrouw uit Duitsland. Ze verdween maandag nadat ze op de fiets was vertrokken van de camping in Oostkapelle waar ze met haar familie op vakantie was. De huurfiets werd vrijdag in de duinen in de omgeving van de Oosterscheldekering gevonden, aldus een politiewoordvoerster.

Na de ontdekking van de fiets zijn de boten en honden ingezet. Waar precies wordt gezocht, kon de woordvoerster niet zeggen. Eerder kamde de politie al een groot gebied uit aan de Zeeuwse kust. Tientallen burgers meldden zich met informatie, maar dat leverde nog geen resultaat op.

Update 22:22 uur
Bij de Oosterscheldekering is het stoffelijk overschot gevonden van een vrouw. Het is mogelijk dat het hier om de vermiste Gaby Schlösser gaat. De politie besloot rond 19:45 uur de zoekactie op het water te staken. De zoekacties aan de wal gingen gewoon door. Dat resulteerde er in dat rond 22:00 uur een lichaam werd gevonden bij de Jacobahaven, vlakbij de stormvloedkering. 

De Jacobahaven is door de politie afgezet en er is een ruime 'plaats delict' ingesteld. Zo wordt verkeer al tegengehouden vanaf de Jacobaweg, zo'n 330 meter vanaf de vindplaats van het stoffelijk overschot. De afdeling Forensische Opsporing van de politie is ingezet om sporenonderzoek te verrichten. 

Onderzoek zal moeten uitwijzen of het inderdaad gaat om de vermiste Duitse vrouw. De politie heeft de familie van de vrouw wel op de hoogte gesteld van de vondst van het stoffelijk overschot. 

Politie zoekt Duitse met boten en honden
Politie zoekt Duitse met boten en honden (Foto: ANP)