Zestal verlengt contract bij Roompot-Nederlandse Loterij

Pim Ligthart, Jesper Asselman, Etienne van Empel, Brian van Goethem, Nick van der Lijke en Coen Vermeltfoort rijden ook volgend seizoen voor de Nederlandse ploeg Roompot-Nederlandse Loterij. Ligthart, voormalig Nederlands kampioen, verlengde zijn contract voor twee jaar.

Met in totaal achttien renners uit eigen land is de selectie voor 2018 daarmee compleet. "Dit zijn allemaal jongens waarvan wij als ploegleiding denken dat ze nog steeds stappen kunnen zetten in hun ontwikkeling. Pim en Coen zijn waardevolle krachten die ervaring brengen en wedstrijden kunnen winnen. En ook de andere vier hebben specifieke kwaliteiten die passen bij ons team. Bovendien ontwikkelen zij zich nog steeds", zegt ploegmanager Michael Zijlaard op de website van de ploeg.

Eerder werd de komst van Wouter Wippert (Cannondale-Drapac), Hartthijs de Vries (SEG Racing), Robbert de Greef (Baby Dump) en Jan-Willem van Schip (Delta Cycling) bekend. Martijn Tusveld vertrekt naar Sunweb. Ook Berden de Vries, André Looij en Raymond Kreder zullen de ploeg verlaten. Kreder gaat een avontuur aan bij een continentale formatie buiten Europa. Looij en De Vries zijn nog op zoek naar een nieuwe ploeg.