Van Gestel stopt op hoogste niveau met beachvolleybal

Sophie van Gestel beëindigt haar loopbaan als topsportster. De 26-jarige beachvolleybalster, die het afgelopen seizoen samenspeelde met Madelein Meppelink, was het afgelopen jaar vaak geblesseerd.

"De keuze om te stoppen met topsport is een samenkomst van factoren", legt Van Gestel uit. "De voornaamste reden is dat ik het afgelopen jaar vaak geblesseerd ben geweest, en dat dit mij erg opbreekt. Ik moet eerlijk naar mezelf zijn en daarom heb ik deze keuze gemaakt."

"Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn carrière, met als hoogtepunt de Grand Slam zege in Argentinië in 2013", geeft de Brabantse aan. "Ik blijf zeker beachvolleyballen, en zal volgende zomer toernooien in Nederland spelen, maar niet meer op het hoogste niveau. Ik wil graag iedereen bedanken die het mij mogelijk heeft gemaakt om al die jaren topsport te bedrijven."

Van Gestel deed twee keer mee aan de Olympische Spelen. In 2012 eindigde ze met Meppelink in Londen als negende. Vier jaar later kwam zij met Jantine van der Vlist niet door de poulefase.

Meppelink gaat wel door met het beachvolleybal. De komende periode zal door de technische staf van Beach Team Nederland benut worden om een nieuwe partner te zoeken voor Meppelink.