Dodelijk conflict in Deventer

Op donderdag 5 oktober kort na middernacht was er een conflict in de Zaanstraat. Agenten reageerden op deze melding en troffen een zwaar gewonde man op straat. Er is nog geprobeerd om hem te reanimeren maar het slachtoffer overleed ter plaatse. De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. 

Later in de nacht meldden zich twee mannen aan het politiebureau. Op basis van mogelijke betrokkenheid bij dit geweldincident met dodelijke afloop werden zij aan het bureau als verdachte aangehouden. De verdachten zijn een 47-jarige man uit Wilp en een 41-jarige man uit Deventer.

Het rechercheonderzoek in nog in volle gang. Onderzoek moet duidelijk maken wat er precies is gebeurd in de Zaanstraat, wat de aanleiding is en wat welke mate van betrokkenheid de twee verdachten bij dit incident hebben. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld.

Er is een zogenoemd team grootschalige opsporing (TGO) ingericht. Hier zijn alle specialismen in vertegenwoordigd. Dit team is op zoek naar getuigen die de recherche nog niet gesproken heeft. Deze kunnen zich melden via de reguliere nummers: 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Stockfoto  (Foto: Politie.nl)
Stockfoto (Foto: Politie.nl)