FOK! Wat een weer: noordwesterstorm, code oranje

In augustus zure druiven
In oktober zoete wijn

Vandaag
Vandaag regent het. In de middag gaat de regen geleidelijk over in buien, afgewisseld door enkele opklaringen. De maximumtemperatuur is 15 °C. De wind neemt nog verder toe en draait daarbij naar noordwest. Boven land staat een krachtige tot harde wind, 6 tot 7 Bft, aan zee wordt de wind stormachtig, 8 Bft. In het (noordelijk) kustgebied en op het IJsselmeer kan er enige tijd een noordwesterstorm komen te staan, 9 Bft.

Daarnaast komen er zware windstoten voor van 75-100 km/uur, de zwaarste windstoten komen aan de kust en in het noorden van het land voor. In het noordelijk kustgebied is er een kans op zeer zware windstoten van 100-120 km/uur. De wind neemt in de loop van de middag boven land af naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft. In de avond wordt de wind landinwaarts matig en westelijk. (Bron: KNMI)


Nederland
 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 07:40
Zon onder: 19:19
Zonkracht: 3/1

De haven van Dover bij zonsondergang (Foto: Iteejer)
De haven van Dover bij zonsondergang (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!