Gregorius helpt Yankees aan zege in Wild Card Game

New York Yankees heeft zich geplaatst voor de American League Division Series. De ploeg van Didi Gregorius was in de AL Wild Card-wedstrijd met 8-4 te sterk voor de Minnesota Twins. De Yankees treffen in de Division Series American League Central-winnaars Cleveland Indians. Het eerste duel van de best-of-five-serie zal vrijdagochtend om 1.30, Nederlandse tijd gespeeld worden.

De Twins begonnen goed aan de wedstrijd. Brian Dozier sloeg een leadoff homerun. Ook Eddie Rosario zou in de eerste innning een homerun slaan met een man op de honken, waardoor de Twins met 3-0 voorkwam. Luis Severino moest daarna ook nog twee singles incasseren, waarna manager Joe Girardi van de Yankees genoeg had gezien van zijn startende werper en hem na 1/3 inning eraf haalde. Chad Green gooide met twee strikeouts, waarna de problemen waren opgelost voor de ploeg uit New York.

In de gelijkmakende slagbeurt zouden de Yankees meteen terugslaan. Ervin Santana, de startende werper bij de Twins, stond meteen onderdruk. De 34-jarige pitcher gaf meteen een walk en een honkslag weg, waarna de Nederlander Gregorius een drie-run homerun sloeg, waarna de stand gelijk was. In de tweede inning zou Brett Gardner ook een homerun slaan voor de Yankees, waarna het voor Santana ook einde oefening was na twee innings.

In de derde inning zou Minnesota weer gelijk maken door een binnen geslagen punt van Byron Buxton. In de gelijkmakende slagbeurt sloeg de ploeg uit New York meteen weer terug. Dankzij een single van Greg Bird zou Gary Sanchez scoren en stonden de Yankees met 5-4 voor. 

Ook in de vierde inning scoren. Aaron Judge, 52 homeruns in het reguliere seizoen, zou in zijn eerste wedstrijd van het postseason toeslaan. De 25-jarige outfielder sloeg met een man op de honken een homerun, waardoor de ploeg naar een 7-4 voorsprong ging. In de zevende inning zou Judge de 8-4 op het scorebord te zetten via een walk van Aaron Hicks.

Voor de Yankees was de overwinning de eerste play-offzege sinds 2012. De Twins gingen voor de dertiende keer op rij onderuit in het naseizoen, waarmee ze het negatieve record van Boston Red Sox (1986-1995) evenaarden.