Haas wil geld vanwege crash Grosjean

Het Formule 1-team Haas wil van de organisatie van de Grand Prix van Maleisië geld zien, zo meldt teambaas Gunther Steiner. Coureur Romain Grosjean crashte vrijdag tijdens de training op Sepang door een openstaande putdeksel. De bolide raakte zwaar beschadigd, waardoor Haas veel kosten moest maken om deze weer op te bouwen.

Nadat Mercedes-coureur Valtteri Bottas over het putdeksel reed kwam deze los, waarna Grosjean de pineut was. Volgens autosportfederatie FIA had een las het begeven. Daarom moest ieder putdeksel op het circuit nagelopen worden en versterkt worden met bouten om verdere incidenten te voorkomen.

Steiner was direct furieus en was zondag, nog voor de race, al in gesprek met de organisatie over compensatie. Volgens Haas sneuvelde de vloer van de auto van Grosjean, alsmede een gloednieuwe voorvleugel. De totale schade bedroeg ongeveer 560.000 euro.

Steiner: "Wij konden er totaal niets aan doen. Ik kan gewoon niet zeggen - 'laat die driekwart miljoen dollar maar zitten, zelfs al is iemand een las vergeten'. We betalen om hier naar toe te gaan, we betalen inschrijfgeld, iedereen moet betalen. Daarom hebben we erover gesproken en zij (de organisatie, red.) staat er professioneel in. Zij zijn verzekerd en we zullen kijken wat er mogelijk is."

De organisatie van het circuit zal de situatie intern verder bespreken en naar verwachting wordt Haas er later deze week weer bij betrokken.