Vriendin van Paddock in VS aangekomen

De vriendin van de schutter die een bloedbad aanrichtte in Las Vegas, is dinsdagavond in de Verenigde Staten aangekomen. De 62-jarige Marilou Danley kwam aan op de luchthaven van Los Angeles. Zij kwam uit de Filipijnen.

Danley zou haar terugkeer naar de VS hebben afgestemd met politiedienst FBI, die de vrouw onmiddellijk verhoorde. Ze wil volgens een anonieme bron duidelijk maken dat ze niets met de bloedige schietpartij te maken heeft. De federale politie hoopt vooral duidelijkheid over het motief van schutter Stephen Paddock te krijgen.

Onderzoekers willen volgens een topfunctionaris van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid tevens weten of Paddock zijn vriendin aanmoedigde de VS te verlaten voordat hij aan zijn moordpartij begon. De vrouw deelde eerder de woning van de 64-jarige schutter in Mesquite. Ze is niet aangemerkt als verdachte.

Onderzoekers proberen ook duidelijkheid te krijgen over de 100.000 dollar (bijna 85.000 euro) die schutter Stephen Paddock overmaakte naar de Filipijnen. De functionaris zei dat het geld is gestort op een rekening "die bedoeld leek te zijn" voor Danley.

De politie in Las Vegas heeft duidelijk gemaakt dat Paddock de enige verdachte is van de schietpartij, waarbij 58 mensen omkwamen. De autoriteiten spraken eerder over 59 doden, maar verduidelijkten later dat het ging om 58 overleden slachtoffers en de schutter, die uiteraard niet als slachtoffer telt.

Vriendin van Paddock in VS aangekomen
Vriendin van Paddock in VS aangekomen (Foto: ANP)