De Buyst sprint naar winst in Mémorial Frank Vandenbroucke

Jasper de Buyst heeft de Mémorial Frank Vandenbroucke op zijn naam gescheven. De 23-jarige Belg was na 195,2 kilometer in Binche de beste voor Matteo Trentin. De twee waren in de finale weggereden uit een kopgroep van elf renners.

In eerste instantie zou er een kopgroep van 28 renners wegrijden met daarbij als grote naam Fernando Gaviria. Met nog zeventig kilometer te rijden zou er een kopgroep van elf renners ontstaan. Quick-Step Floors was het best vertegenwoordigd met Matteo Trentin, Rémi Cavagna en Petr Vakoc. LottoNL-Jumbo had met Twan Castelijns en Amund Grondahl twee renners. Ook de Belgische ploeg Wanty - Groupe Gobert zou met Tom Devriendt en Andrea Pasqualon ook twee renners mee hebben. Voor de rest bestond de ploeg uit enkelingen: Jasper De Buyst (Lotto Soudal), Jerome Mainard (Equipe Cycliste Armée de Terre) en Rob Ruijgh (Tarteletto – Isorex).

In de slotkilometer ging Trentin in de aanval op een kasseistrook. De Buyst kon samen met Devriendt als enige aansluiten. De Buyst zou vervolgens de sprint winnen van Trentin. Devriendt werd net zoals afgelopen zaterdag derde, toen in de Omloop van het Westhoek.

Binche-Chimay-Binche (Mémorial Frank Vandenbroucke) was tevens de tiende en laatste manche van de Napoleon Games Cycling Cup. De eindwinst daarin gaat eveneens naar De Buyst.