Derde Rumsas-telg ook betrapt op doping

Het lijkt welhaast in de genen te zitten bij de Litouwse wielerfamilie Rumsas: valsspelen. Het begint met vader Raimondas Rumsas, de nummer drie van de Tour de France van 2002. Op de slotdag werd zijn vrouw opgepakt met een complete apotheek in haar auto, van EPO tot steroïden, zogenaamd voor de moeder van Raimondas.

Rumsas kwam er nog mee weg ook, maar werd een jaar later, geheel verrassend, alsnog betrapt op EPO na zijn zesde plek in de Giro d'Italia. Als we vooruitspoelen naar mei van dit jaar komen we bij de tragische dood van zoon Linas, 21 jaren jong. In september werd vader Raimondas opgepakt, want naar verluidt overleed Linas door het gebruik van doping, wat hij mogelijk onder meer van zijn vader gekregen had.

Nu komen we bij de volgende telg uit de familie, Raimondas junior, 23 jaar en de broer van Linas. Volgens Franse media is de nummer drie van het Litouws kampioenschap tijdrijden van de afgelopen twee jaar nu ook betrapt op doping. Hij zou positief getest hebben op GHRP-6, een stof dat het lichaam helpt met het aanmaken van groeihormonen.