Voetballers Achilles'29 staken wegens salarisachterstand

De voetballers van Achilles'29 zijn sinds maandag in staking. De spelers van de club uit de Tweede Divisie weigeren te voetballen totdat het salaris voor de maand augustus is betaald. Dit laten verschillende bronnen aan De Gelderlander weten.

De spelers stonden maandagmorgen ook al niet meer op het trainingsveld. Of de uitwedstrijd van komende zaterdag tegen GVVV door kan gaan, is nog maar de vraag. Aanvoerder Boy van de Beek wil desgevraagd geen uitleg geven over de situatie.

De selectie moet inmiddels al drie weken wachten op de uitbetaling van de salarissen voor augustus. Het is de vijfde maand op rij dat de club de salarissen niet op tijd kan betalen. De voetbalclub uit Groesbeek kampt al sinds april met betalingsproblemen. Spelersvakbond VVCS moest al een aantal keer bemiddelen tussen spelers en de club. Voorzitter Harrie Derks van Achilles'29 stelde vorige maand dat het uitbetalen van de laatste salarissen dat het geld voor augustus op tijd zou worden overgemaakt. Deze voorzitter kon zijn woorden niet nakomen en was ook niet bereikbaar voor een toelichting op de situatie.

Achilles'29 speelt sinds dit seizoen in de Tweede Divisie. De Groesbeekse club, die afgelopen zaterdag nog verloor van Katwijk (1-4), degradeerde afgelopen zomer na vier jaar uit de Eerste Divisie. De club bezet momenteel de elfde plaats in de Tweede Divisie