Assist Babel en pegel Lens helpen Besiktas niet langs Trabzonspor

Besiktas heeft zondagavond in eigen huis twee dure punten verspild. De ploeg speelde met 2-2 gelijk tegen Trabzonspor. De mannen van trainer Senol Günes, onder wie Ryan Babel en Jeremain Lens, konden moeilijk tot scoren komen, maar beide Nederlanders wisten met hun ingevingen er mede voor te zorgen dat Besiktas, dat nu vijf punten achterligt op koploper Galatasaray, een punt heeft overgehouden aan het duel.

Anderson Talisca zorgde ervoor dat het thuispubliek na twaalf minuten kon juichen. De aanvallende middenvelder zette zelf de aanval op en vond Babel, die het leer heerlijk klaar legde voor de Braziliaan: 1-0. Lang kon de regerend landskampioen niet genieten van het doelpunt, want Olcay Sahan maakte snel gelijk door het leer op krachtige wijze in de verre hoek achter doelman Fabricio Agosto Ramírez te knallen.

Lens zorgde in de tweede helft met een zeer fraaie treffer voor de 2-1: de voormalig aanvaller van onder meer PSV en AZ genoot veel vrijheid achterin bij Trabzonspor en dat strafte de Nederlander af door vernietigend uit te halen. Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers echter weer op gelijke hoogte door een knappe kopgoal van invaller Hugo Rodellega. Daarna zette Besiktas nog wel aan, maar werd er niet meer gescoord.

De heerlijke pegel van Lens (Bron: YouTube)