Geen Nederlands succes op laatste dag WK roeien

De Holland Acht heeft geen medaille behaald op het WK roeien in Florida. De ploeg eindigde na een slechte start op de vierde plaats, een halve seconde achter Italië, die het brons wonnen. Duitsland pakte het goud voor Amerika.

De ploeg van hoofdcoach Mark Emke hopte op hetzelfde als in de herkansing. Toen ging de Nederlandse boot vanaf het begin aan de leiding en stond daarna de eerste plaats niet meer af. In de finale hoopte het vlaggenschip van Oranje op hetzelfde scenario, maar een bliksemstart zat er deze keer niet in.

Na 1500 meter lag de Mannen Acht nog zesde. Via een eindsprint in de laatste 500 meter kwam Nederland nog opzetten naar een vierde, maar meer zat er ook niet in voor Nederland. Tijdens de wereldbekerfinale begin juli in Luzern eindigde de Holland Acht nog wel als derde, evenals vorig jaar bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De Nederlandse vrouwen acht heeft in de laatste finale van de WK roeien in Florida niet voor een verrassing kunnen zorgen. De ploeg van stuurvrouw Ae-Ri Noort eindigde als zesde en laatste in een tijd van 6.10,83. Roemenië werd wereldkampioen in een tijd van (6.06,40), gevolgd door Canada (6.07,09) en Nieuw-Zeeland (6.07,27). Olympisch kampioen Verenigde Staten kwam niet verder dan een vierde plaats.