Agenten gewond bij arrestatie in Delft

Bij een actie van politieagenten in de nacht van zaterdag op zondag om een overlastgevende groep te verwijderen uit het centrum van Delft, raakten twee politieagenten gewond.  Omstreeks 04.45 uur zorgde de groep jongeren voor onrust in de Kromstraat en keerde zich uiteindelijk tegen de politie en de beveiliging.

Bij de actie om de openbare orde te herstellen, raakten twee politieagenten gewond. Een 22- jarige Delftenaar werd hiervoor als verdachte aangehouden. Een 34–jarige verdachte uit Naaldwijk werd door een politiehond in zijn been gebeten. Zijn verwondingen werden op  het politiebureau door een arts bekeken en hij is in de loop van de ochtend met onder andere een proces verbaal voor 'het niet voldoen aan een bevel of vordering' heengezonden.

Een derde verdachte werd ook door de politiehond gebeten, maar deze wist in het tumult te ontkomen. De gewonde politieagenten werden op locatie door de GGD gecontroleerd en gingen daarna naar de Eerste Hulp om verder behandeld te worden. Omstreeks 05.15 uur was de situatie weer rustig en kon het uitgaanspubliek hun weg vervolgen.