Crisis Everton compleet na pijnlijke thuisnederlaag

De crisis bij Everton is compleet. Het elftal van manager Ronald Koeman ging zondagmiddag op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Burnley.

Koeman is dramatisch aan het seizoen begonnen met Everton en het woord ontslag werd door niemand rondom de club in de mond genomen, maar een overwinning op Burnley was meer dan welkom geweest. Toch slaagde de ploeg van Koeman er niet in om de punten in eigen huis te houden. De Nederlandse trainer gooide zijn opstelling om ten opzichte van het duel met Apollon Limassol (2-2) in de Europa League. Liefst vijf nieuwe gezichten verschenen aan de aftrap.

Toch was het Burnley dat won, door een treffer na een minuut of twintig. Stephen Ward kwam op aan de linkerflank, speelde Jeff Hendrick strak in, die zich met zijn aanname vrijspeelde en de 0-1 tegen de touwen schoot. Everton deed wat het kon, maar was niet bij machte om het de bezoekers moeilijk te maken. Door de 0-1 nederlaag blijft Everton steken op zeven punten en is het terug te vinden op een zwaar teleurstellende zestiende plaats.