Sanchez soleert naar zege in GP Bruno Beghelli

Luis Léon Sanchez heeft de GP Bruno Beghelli op zijn naam geschreven. De 33-jarige Spanjaard kwam na een koers van 196,3 kilometer solo aan in Monteveglio. Sonny Colbrelli kwam op zes seconden als tweede over de streep, voor zijn landgenoot Elia Viviani.

Simone Bernardini (Sangemini Mg K Vis), Pavel Brutt (Gazprom-Rusvelo), Sebastian Lander (GM Europa Ovini) en Mattia Viel (Unieuro Trevigiani) vormde de kopgroep van de dag. Het viertal zou meer dan zeven minuten krijgen van het peloton. Onder aanvoering van Cannondale-Drapac werden de vluchters op zestig kilometer van de streep gegrepen.

Op de plaatselijke rondes moest de Zappolino worden, Er waren meerdere aanvalllen alleen niemand zou ver weg geraken dankzij het werk van team Sky en Bahrain Merida.

Op de laatste beklimming van de Zappolino, acht kilometer van de streep, zouden twaalf renners wegrijden. Omdat de samenwerking niet optimaal verliep bij het twaalftal zou Sanchez zijn demarrage plaatsen. Niemand kon meer op het achterwiel van de renner van Astana komen, waardoor hij zijn eerste overwinning van het seizoen zou pakken. Colbrelli won de sprint in de achtergrond voor de tweede plaats voor Viviani.