Van der Mark rijdt naar World Superbikes-podium, Davies wint

Chaz Davies heeft de tweede race van het World Superbikes-weekeinde in Magny-Cours gewonnen. De Welshman was na een snelle uitvalbeurt van Jonathan Rea simpelweg een maat te groot voor de rest. Michael van der Mark reed naar zijn tweede podiumplek van het jaar. 

Alex Lowes pakte bij de start vanaf plek twee de leiding, maar vooral teamgenoot Van der Mark vertrok geweldig. De Nederlander vertrok als zesde, hield die plek even vast, maar knalde zijn Yamaha in de eerste bocht bij drie man binnendoor. Nog een bocht of twee later opende hij zelfs de aanval op leider Lowes, hoewel dat niet lukte en Leon Camier de Nederlander weer pakte. Na het eerste strijdgewoel kwam Lowes als eerste door op start/finish, voor Camier, Van der Mark, Eugene Laverty, Tom Sykes, Davies, Leandro Mercado en Rea.

Dat duurde allemaal niet lang: Laverty schoof in de tweede ronde onderuit en wereldkampioen Rea stuurde zijn Kawasaki plotsklaps naar binnen. Van der Mark moest zijn plek afstaan aan Davies, die het tempo goed te pakken had. De Welshman reed zich snel naar voren, verschalkte Camier en Lowes en pakte de leiding. 

Na tien ronden vochten Camier en Lowes om de tweede plek, maar de MV Agusta van Camier gaf er de brui aan. Van der Mark sloot gelijk daarna aan bij zijn teamgenoot en opende de aanval, terwijl er langzaam wat regendruppels begonnen te vallen. Een echt duel werd het echter niet: Lowes pareerde en reed langzaam maar zeker weg naar een veilige tweede plek, achter winnaar Davies. Van der Mark pakte een mooie podiumplek, voor Xavi Fores, Marco Melandri en Leandro Mercado - Lorenzo Savadori zag zijn vijfde plek in de slotronde in het grind eindigen.