Gewonden door 'terreurdaden' in Canadese stad

De Canadese politie heeft een verdachte opgepakt na een aanval op een agent en meerdere voetgangers. De autoriteiten bevestigden volgens Canadese media dat een vlag van terreurorganisatie Islamitische Staat is aangetroffen in een auto die is gebruikt bij een aanval.

Een man zou eerst zijn ingereden op een politiebarricade buiten een stadion in de stad Edmonton. Daarbij raakte hij ook de agent, zei politiechef Rod Knecht. De automobilist stapte vervolgens uit zijn voertuig en viel de politieman aan. Die liep volgens CTV News meerdere steekwonden op. De dader sloeg vervolgens op de vlucht.

De man kon de politie uren voorblijven, maar zou inmiddels alsnog zijn opgepakt. Dat gebeurde nadat de autoriteiten informatie over de eigenaar van de auto hadden doorgegeven aan agenten. Een agent herkende de naam toen hij een truck controleerde, waarna de bestuurder van dat voertuig wegreed. Hij raakte volgens zeker vier voetgangers.

De wagen met de verdachte crashte uiteindelijk, waarna de bestuurder kon worden opgepakt. De politie spreekt over vermoedelijke "terreurdaden"en onderzoekt of de aanvaller alleen werkte.

Gewonden door 'terreurdaden' in Canadese stad
Gewonden door 'terreurdaden' in Canadese stad (Foto: ANP)