Panzerhunden en supersoldaten bevechten in Wolfenstein 2: The New Colossus

FOK! mocht los op een nieuwe demo van Wolfenstein 2: The New Colossus. Hieronder zie je twee gameplayvideo's waarin we ons best doen een verzetsleider te vinden zodat we hem uit een bezet New Orleans kunnen krijgen.

De verzetsleider in kwestie heet Horton en hij is een spil in het verzet omdat hij connecties met meerdere groepen heeft. Het zou dan ook erg bevorderlijk zijn als die groepen samen gaan spannen in plaats van solo kleine steekjes uit te delen. Een probleem, Horton is in New Orleans. Die stad is bezet door de nazi's en omgeven door een muur. Er worden geen vragen gesteld als je daar in de buurt komt: de nazi's zijn onverbiddelijk. Aan de waterkant is het net zo uitnodigend: mijnen zorgen ervoor dat je daar niet rustig vaart.

In de eerste langere video zie je welke vijanden je zoal tegenkomt en of ze in zijn voor een vriendelijke babbel. Denk aan het normale voetvolk, maar ook Panzerhunden die vuur spuwen en supersoldaten die aardig wat kunnen hebben. In de tweede video zie je een nieuw speeltje: een getemde Panzerhund waarmee je de nazi's letterlijk het vuur aan de schenen legt.

Onze preview van deze demo kun je hier lezen met daarin nieuwe gameplay en een interview met Arcade Berg, Senior Game Designer in het team dat Wolfenstein 2: The New Colossus maakt. Hij vertelt bijvoorbeeld hoe het team zorgt dat je meer het gevoel hebt Blazkowicz te zijn. Het spel komt 27 oktober uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Een Nintendo Switch-versie is ook aangekondigd, maar dan moet je wachten tot ergens in 2018.