Zevenklapper voetbalsters PEC Zwolle

De voetbalsters van PEC Zwolle hebben vrijdagavond in de Eredivisie flink uitgehaald. Op bezoek bij VV Alkmaar boekte de club na een nederlaag en een gelijkspel haar eerste overwinning: 1-7.

De van Sunderland overgekomen Abby Holmes opende al in de eerste minuut de score, Esmee de Graaf verdubbelde die na een klein half uur. Een eigen goal van Amber Wuring bracht de 0-3 nog voor rust op de borden en tien minuten na de pauze zorgde de Jamaicaanse debutante Marlo Sweatman voor de 0-4. Binnen nog eens tien minuten zorgden Holmes en De Graaf voor 0-6, waarna Katja Snoeijs even iets terug kon doen voor de thuisploeg. Daar viel niet van te genieten, Lauri Weijkamp tekende tien minuten voor tijd nog voor de 1-7.

PSV kwam op bezoek bij Achilles '29 ook al in de eerste minuut op voorsprong, met dank aan Kim DeCesare. Het leverde echter weinig op, want kort na rust zorgde Bonita Theunissen voor de gelijkmaker, tevens de eindstand: 1-1. FC Twente kon in een wedstrijd die wegens een gebrek aan arbitrage een uur later begon niet profiteren. Sherida Spitse opende voor rust de score, maar de jonge Dayna Schra zette sc Heerenveen op 1-1, waar het bij bleef. ADO Den Haag versloeg Excelsior Barendrecht - dat op nul punten blijft staan - en pakte zo de eerste overwinning van het seizoen.

Uitslagen Eredivisie vrouwen
ADO Den Haag - Excelsior Barendrecht 3-1
FC Twente - sc Heerenveen 1-1
Achilles '29 - PSV 1-1
VV Alkmaar - PEC Zwolle 1-7