'Dode' vrouw eist exhumatie

Al meer dan 7 jaar probeert de Spaanse Juana Escudero aan te tonen dat ze springlevend is. Daarvoor heeft ze nu dan ook een exhumatie aangevraagd om middels een DNA-onderzoek aan te tonen dat de persoon die in het graf ligt dat haar naam draagt niet zijzelf is. 

In 2011, als Juana de huisarts bezoekt omdat ze medicijnen nodig heeft, krijgt ze te horen dat ze volgens de systemen dood is verklaard. Sindsdien probeert ze te bewijzen dat ze springlevend is, maar tot op heden zonder het gewenste resultaat. Een nieuwe indentiteitskaart aanvragen of een rijbewijs verlengen; het is allemaal onmogelijk omdat in de overheidssystemen staat geregistreerd dat ze is overleden. 

Het blijkt dat op 13 mei 2010 iemand is overleden met exact dezelfde naam en geboortedatum als de springlevende dode vrouw. Saillant detail is dat de overledende in Málaga is begraven en niet in Alcalá de Guadaíra (Sevilla) waar ze woonachtig is.

Juana: "Voor de overheid ben ik wellicht dood, maar voor de banken ben ik gewoon springlevend", zo refereert ze naar het feit dat ze haar leningen, hypotheek en overlijdensrisicoverzekering gewoon op tijd betaalt.