Verbeek sloeg aanbieding uit Iran af

Gertjan Verbeek zit al zo'n twee maanden zonder club, maar hij had de kans om in Iran aan de slag te gaan. De coach zei echter vrij snel nee.

Om welke club het ging, laat Verbeek niet los. "En je hebt ook bepaalde principes, hè? Ik wil me niet al te veel bemoeien met politiek, maar mijn vriendin mag daar niet eens de tribune op", zegt hij in gesprek met Omrop Fryslan. "Zij mag het stadion niet in. Ze hebben daar ook de doodstraf..."

De ex-trainer van onder meer AZ en Feyenoord zei niet direct 'nee'. "Ik heb me er wel een beetje in verdiept", klinkt het. "Op zich lijkt het me een mooi land. 80 miljoen inwoners, waarvan 10 miljoen in Teheran, waar ik aan het werk zou gaan. Dat spreekt dan wel weer aan. Maar nee, in mijn huidige situatie, met vrouw en kind, is mij dat net iets té avontuurlijk."

Gertjan Verbeek was de laatste jaren werkzaam in Duitsland. Na een kort avontuur bij 1. FC Nürnberg stond de 55-jarige trainer sinds december 2014 aan het roer bij VfL Bochum. Daar werd Verbeek afgelopen zomer ontslagen.