Baanrenner Kenny gaat voor nog meer olympisch goud

Baanwielrenner Jason Kenny keert komende winter weer terug op de piste. De Britse sprinter was eerder dit jaar afwezig op het WK in Hong Kong, waarvan men dacht dat het louter door een sabbatical kwam, maar Kenny heeft nu aangegeven dat hij eigenlijk gestopt was na de Spelen van Rio.

In Rio domineerde Kenny de sprint op de baan, met goud op de teamsprint, de individuele sprint en de keirin, nadat hij in 2008 en 2012 al één en twee keer goud won. Vervolgens was hij echter fysiek en mentaal klaar met de sport, zo zegt de Brit nu. 

"Ik was blij met mijn beslissing te stoppen, want ik kon ineens andere dingen doen: zwemmen, uren wandelen met de honden, maar het ging me vervelen en dus ben ik weer op de baan gaan trainen", verklaart Kenny.

"Dat ging niet bijzonder goed, maar ik voelde me weer helemaal fris, alsof ik achttien was." Kenny is getrouwd met Laura Trott, viervoudig olympisch kampioene op de baan en sinds vorige maand moeder van hun eerste kind. 

Op 5 januari hoopt Kenny tijdens de Revolution Series in Manchester terug te keren op de baan. Hij wil zich eerst weer in de nationale selectie fietsen, met als uiteindelijk doel in 2020 mee te doen aan de Olympische Spelen van Tokyo.