Vi˝ales: "Marquez achterhalen wordt heel moeilijk"

Maverick Viñales heeft er niet veel vertrouwen meer in dat hij in zijn eerste seizoen bij Yamaha nog de wereldtitel in de MotoGP kan pakken. Zondag vertrok de Spanjaard nog van poleposition aan de Grand Prix van Aragón, maar hij eindigde als vierde. Marquez won de race, zijn vijfde van het seizoen, en staat 28 punten voor op Viñales, met nog honderd punten op het spel.

"Als we willen winnen, zullen we ons hele pakket moeten verbeteren. Race na race worden onze opties kleiner", aldus Viñales. "Ik werd zondag wakker met de gedachte dat ik ging winnen, maar ondanks dat ik 200 procent gegeven heb lukte dat niet. Vechten voor de titel wordt zo erg moeilijk, ik had achter geen grip. Als we de tractie en grip nu kunnen vinden, kunnen we vechten...als dat niet lukt, wordt het onmogelijk."

"We geven altijd alles wat we hebben, zowel ik als Yamaha, maar met het pakket wat we nu hebben is het moeilijk voor te stellen dat we bijna dertig punten goed kunnen maken." De MotoGP staat nu een kleine drie weken stil, alvorens we drie weken op rij races in het oosten te zien krijgen: Japan, Australië en Maleisië.