Nederlandse darters verrassen positief en negatief op Winmau World Masters

In het befaamde Frimley Green is de Winmau World Masters van start gegaan, het op Lakeside na grootste toernooi bij dartbond BDO. Drie Nederlanders schopten het tot de achtste finales, maar dat waren wel juist de Nederlanders van wie het wat minder te verwachten viel.

Toon Greebe zorgde voor een prima prestatie door de als negende geplaatste Welshman Dean Reynolds met 3-1 uit te schakelen. Chris Landman rekende zelfs met 3-0 af met de als dertiende geplaatste Engelsman Scott Waites, terwijl Yoeri Duijster eveneens met 3-0 te sterk was voor de nummer vijftien van de plaatsing, de Engelsman Darryl Fitton. Martijn Kleermaker kwam tegen James Hurrell net tekort: 2-3.

De geplaatste Nederlanders deden het juist weer aanzienlijk minder goed. Willem Mandigers (als elfde geplaatst) ging met 2-3 onderuit tegen de Nieuw-Zeelander Mark McGrath, de als tiende geplaatste Wesley Harms was kansloos tegen de Schot Alan Soutar: 3-0. Richard Veenstra was tot slot als zevende geplaatst, maar dolf het onderspit tegen de Pool Krzyzstof Ratajski: 1-3.