TT Isle of Man-game duurt wat langer

Bigben en de studio Kylotonn maken vandaag bekend dat de lancering van TT Isle of Man, die oorspronkelijk was gepland voor november, is uitgesteld tot maart 2018.

Het Kylotonn-team en Bigben hebben het volgende bericht voor de community en fans van de game:

"Zoals jullie weten werken we nu al best een tijd aan TT Isle of Man en we zijn op veel punten zeer tevreden over wat we hebben bereikt. We hebben een vrijwel perfecte replica gemaakt van de beroemde Snaefell Mountain Course en de in-game-versie biedt evenveel technische uitdagingen als de tegenhanger in de echte wereld. Nog nooit heeft een videogame zo veel visuele details getoond op zo’n lange racebaan, en dan worden de beelden ook nog eens op zeer hoge snelheid gerenderd.

Toch hebben we na de nodige discussies besloten dat de huidige game niet voldoet aan onze verwachtingen. Dit betreft met name de gameplay en motorfiets-physics. Gezien het belang van deze game, en jullie ervaring, willen we jullie niet teleurstellen. Misschien had je al gezien dat TT Isle of Man oorspronkelijk in november 2017 zou verschijnen, maar we hebben nog wat meer tijd nodig. Daarom hebben we besloten de releasedatum uit te stellen naar maart 2018. Met deze extra tijd kunnen we alle aspecten van de game verbeteren. De beslissing om de game uit te stellen valt ons niet licht, maar we willen jullie echt een ervaring bieden die de legendarische TT waardig is en hopen op jullie begrip!"

De Isle of Man TT is voor elke motorrijder een legendarische race, waarbij coureurs met snelheden van dik 300 km/u over dorpsweggetjes scheuren en hun motors door meer dan 200 bochten moeten manoeuvreren in het parkoers van 60 kilometer lang. De game is een reproductie van de race, gereproduceerd op een schaal van 1:1 met laserscantechnologie.

TT Isle of Man komt in maart 2018 beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

TT Isle of Man