Galatasaray door zege ruimer aan kop

Galatasaray heeft in de Turkse Süper Lig drie belangrijke punten gepakt. De lijstaanvoerder won met nipte cijfers van Bursaspor.

Bafétimbi Gomis was in de openingsfase dicht bij een goal, maar de Fransman stuitte op Harun Tekin, die in de loop van de eerste helft vaak belangrijk was voor de thuisploeg. De doelman zag zijn teamgenoot Dzon Delarge na dertien minuten aan de andere kant van het veld de score openen: Bursaspor profiteerde bij een counter van de slecht georganiseerde verdediging van de tegenstander, de aanvaller faalde niet en klopte Fernando Muslera.

Galatasaray ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en Gomis had wederom de kans om te scoren, maar de kopbal van de spits trof het aluminium. In de tweede helft bleven de bezoekers jagen en dat leidde een kwartier voor tijd tot de gelijkmaker: Feghouli controleerde met rechts een afgeslagen corner, liet de bal voor zijn linkervoet vallen en schoot fabuleus de 1-1 binnen. Vijf minuten later was het Cigerci die met een eenvoudige, doch effectieve schuiver de drie punten veilig stelde.

Eerder dit weekend ging Besiktas met 2-1 onderuit in een bizar duel met Fenerbahçe. Galatasaray staat daardoor nu drie punten boven nummer twee Besiktas. Fenerbahçe heeft elf punten, vijf minder dan de aartsrivaal.